Welkom

Welkom op de site van Vliegclub MoorseleVMCLogoTransp

Wie droomt er niet van de vleugels te spreiden en wegvliegen naar de zonsondergang?

Bij Vliegclub Moorsele kunt u precies dat doen. Ontdek de streek vanuit het vogelperspectief en geniet van de sensatie van het vliegen. U zal in veilige handen zijn met één van onze ervaren instructeurs als u de hemel verkent terwijl u zich vergaapt aan het mooie landschap voor u. Bewijs dat dromen kunnen uitkomen en boek de vlucht van uw leven.

Leer vliegen bij Vliegclub Moorsele…

We zijn een jonge club, een VZW opgericht op 6 juli 2004 ter bevordering van de sportluchtvaart in al zijn aspecten. Onze club stelt de nodige infrastructuur en toestellen ter beschikking en verstrekt opleidingen op Ultralightvliegen (ULM). Deze opleiding wordt gegeven door ervaren instructeurs.
Onze club is gevestigd op het vliegveld Moorsele (EBMO).
We hebben een tof clubhuis “De kobbe” die open is in het weekend en op feestdagen.
Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals etentjes, bezoeken en fly-outs.

Kortom, een toffe en familiale sfeer op onze club.


Wat is een ultralightvliegtuigOO-G52

Een ultralight is een modern licht vliegtuig dat zich onderscheidt van een sportvliegtuig door zijn maximum startgewicht. De ULM (ultralight motorised), heeft een maximum toegelaten gewicht bij opstijgen van: 300 kg voor een ulm éénzitter of 450 kg voor een ulm tweezitter.
De huidige technologie van de derde generatie ultralightvliegtuigen biedt door hun constructie, hun betrouwbare krachtige 80 en 100 PK watergekoelde viertaktmotoren, hun eenvoudig onderhoud en milieuvriendelijkheid, een betaalbaar alternatief voor het motorvliegen.

De milieuvriendelijkheid uit zich in geringe geluidslast (éénmaal in de lucht hoort men de ultralight niet meer) en een zuinig verbruik van ongelode autobenzine.
De recente toestellen kunnen vliegen met een snelheid van 65-250 km/u en zijn uitgerust met de modernste instrumenten, zodat ze zich snel en veilig door het luchtruim kunnen bewegen.